Mmmm..... cookies...

12. november 2019

19 ænder til 65 gæster

Mortens aften i Café Perlen blev et tilløbsstykke.

Hvad er opskriften på en vellykket mortensaften i Café Perlen i Hallingparken i Brøndby Strand? 19 ænder, 14 kilo hvide kartofler, otte kilo brune kartofler og cirka syv liter sovs.

Det var noget af det, Maria Andersen og personalet i Perlen diskede op med, da 65 forventningsfulde gæster mødte op til mortensaften-arrangement sidst på eftermiddagen mandag den 11. november.

En dejlig tradition

”Kan du li’ det, Søren?” spurgte Maria, da Søren Sørensen fra Hallingparken var oppe ved buffeten for at hente mere.

”Det smager dejligt, som det altid plejer at gøre,” lød svaret.

Dermed afslørede Søren også, at mortensaften i Perlen er lidt af en tradition.

”Der er en dejlig stemning. De fleste af dem er folk, der kommer her jævnligt,” fortalte han, inden han gik tilbage til bordet.

Første gang i Perlen

Der var dog også nye gæster, som måske har lagt op til en ny tradition. Lillian Stengade fra Bjerrelund plejer egentlig at komme i Café 13, men der var udsolgt, da hun ville købe billet.

”Og så så jeg det her med musik og det hele. Det er ikke sidste gang,” fortalte hun.

Travlhed i køkkenet

Imens gæsterne hyggede sig ved bordene, havde Maria Andersen og Bettina Jørgensen travlt i køkkenet sammen med ungarbejderen og 14-årige Azra, der er i lommepengejob i Perlen. Azra fik vasket en del andefedt af i aftenens løb.

Desserten var risalamande. Maria havde kogt risengrød af seks liter mælk, og selvfølgelig kom der også en hel mandel i desserten.

Mandelgaven? Den kan du se, hvis du klikker dig gennem billedserien øverst i artiklen.

Kommende arrangementer i Perlen

Onsdag den 27. november kl. 15.30-18: Klippe- og klistre-dag (gratis – mød bare op).

Mandag den 2. december kl. 17-19.30: Portvinssmagning (150 kroner – billetter kan købes i Perlen).

Lørdag den 7. december kl. 14.15-16: Juletræ for børn (gratis, men tilmelding i Perlen er nødvendig).

Onsdag den 18. december kl. 16-21: Julemiddag (billetter til 100 kroner kan købes i Perlen fra 2. december).