Mmmm..... cookies...

5. marts 2021

60 års fødselar med hjertet i boligbevægelsen

Det var et udsugningsanlæg, der for 27 år siden blev vejen ind i boligpolitik for organisationsbestyrelsesformanden i Brøndby Boligselskab, Michael Buch-Barnes. Den 6. marts fylder han 60 år.

Han var kasserer i Trivselsklubben – en beboerklub i Hallingparken i Brøndby Strand - da kommunen stillede krav om et udsugningsanlæg og ekstra isolering i klubben. Det kostede en del penge, og afdelingsbestyrelsen i den boligafdeling, hvor klubben lå, bakkede ikke op om planerne.

Størstedelen af klubbens medlemmer boede imidlertid i boligafdelingen, så Michael kaldte en god flok sammen i klubben, knappede nogle øl op og fortalte, at de skulle til afdelingsmøde. Sådan sikrede han, at udsugningsanlægget blev stemt igennem. Ved samme lejlighed blev han valgt ind som suppleant i afdelingsbestyrelsen.

Fællesskabet er drivkraften

Siden har han siddet i afdelingsbestyrelsen, som han i 2003 blev formand for. Til at begynde med blev han formand for gårdrådsudvalget. Der var han med til at lave sociale arrangementer som fastelavn og sommerfester. Men det blev ikke ved det, for han var også interesseret i den større sammenhæng.

- Det gik op for mig, at det er en kæmpe organisation og hvor stor en indflydelse, man kan have som beboer. Jeg fik blod på tanden. Det kunne jeg godt se mig selv i, fortæller han.

I 2006 blev han valgt ind i organisationsbestyrelsen, og i 2012 blev han formand.

Nogle af de projekter, der har ligget ham på sinde i hans tid i organisationsbestyrelsen, er opførelsen af ældreboligerne i Bøgelunden i Brøndby Strand og Rolands Have i Brøndbyøster.

- Det har været hjerteprojekter for mig. Det er også derfor, vi har ansat en social vicevært til at passe på beboerne. Det viser, hvor stor rummelighed der er i Brøndby Boligselskab, siger han.

Det er fællesskabet, der driver hans engagement i boligbevægelsen. Uden fællesskabet havde beboerklubben ikke fået sit udsugningsanlæg, og uden fællesskabet forsvinder grundlaget for resultaterne.

Ændringer kræver initiativ

Michael Buch-Barnes har stadig mål, han gerne vil være med til at opnå, inden han takker af i boligpolitik. Det gælder opførelsen af flere almene seniorboliger og ungdomsboliger, og han vil også gerne være med til at følge den store HP4-renovering i Brøndby Strand til dørs.

- Det tager 10 år mere. Så har jeg allerede sagt, hvor længe jeg vil være med, konstaterer han.

Ud over posterne i Brøndby Boligselskab er Michael Buch-Barnes næstformand i BL’s Kreds 9 og medlem af hovedbestyrelsen i BL samt Lejerbo. Siden 2001 har han desuden siddet i kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune for Socialdemokratiet.

- Hvis du gerne vil ændre noget, må du også tage initiativ til det, siger han.

Samtidig passer han jobbet som kontormedarbejder hos ATP i Hillerød tre dage om ugen, så kalenderen er godt fyldt.

- Jeg kan godt lide at have mennesker omkring mig. Jeg er meget nysgerrig på mennesker. Og jeg kan godt lide at være forpligtet til at gøre nogle ting, siger Michael Buch-Barnes.

 

Blå bog

Michael flyttede til Brøndby Strand som 2-årig.

Han er udlært maskinarbejder hos Hartvig Jensen & Co i Glostrup.

Siden har han arbejdet hos B&W, Path & Tetens og Arbejdsskadesstyrelsen.

Som 40-årig fik han olieeksem og blev omskolet til kontorassistent med administration som speciale.

Arbejder i dag hos ATP som kontormedarbejder i printshoppen.

Formand for organisationsbestyrelsen i Brøndby Boligselskab siden 2012. Afdelingsformand siden 2003.

Medlem af kommunalbestyrelsen i Brøndby Kommune for Socialdemokratiet siden 2001.

Derudover blev han i efteråret valgt som næstformand i BL’s Kreds 9, og han sidder i hovedbestyrelsen i BL samt hovedbestyrelsen i Lejerbo.

Slapper af med pétanque og minigolf.