Mmmm..... cookies...

Hvem er Brøndby Boligselskab?

Brøndby Boligselskab

Brøndby Boligselskab blev grundlagt i 1944 med opførelsen af afdeling 601 Kirkebjerg i Brøndbyvester. I dag administrerer vi cirka 2700 almene boliger. De er fordelt på 9 afdelinger i Brøndby Kommune. Brøndby Boligselskab er en central del af Brøndby Kommunes historie fra bare marker til markante højhuse og boligblokke.

5 af boligafdelingerne ligger i Brøndby Strand Parkerne, mens der er 3 i Brøndbyøster og 1 i Brøndbyvester.

2 af afdelingerne er ældreboliger. Det er 609 Bøgelunden i Brøndby Strand og 921 Rolands Have i Brøndbyøster. Rolands Have er Brøndby Boligselskabs nyeste afdeling. Den er opført i 2015 og rummer 22 ældreboliger, der er nulenergihuse med varmepumper og solceller på taget.

Foruden familieboliger og ældreboliger har Brøndby Boligselskab også en række erhvervslejemål og nogle få ungdomsboliger.

De to beboercaféer, Perlen i Brøndby Strand og Nordlys i Brøndby Nord, er også en del af Brøndby Boligselskab. Caféerne er desuden fælleshuse og selskabslokaler for de afdelinger, de er tilknyttet. De danner ramme om en række aktiviteter og tilbud.

I Brøndby Boligselskab har beboerne – ligesom i andre almene boligorganisationer – mulighed for at få indflydelse via beboerdemokratiet. Hver afdeling holder et årligt afdelingsmøde, der træffer beslutninger om boligafdelingen og vælger en afdelingsbestyrelse.

Brøndby Boligselskabs beboerdemokrati og ansatte arbejder ud fra fire kerneværdier – tryghed, fællesskab, kvalitet og dialog.

Administrationen i Brøndby Boligselskab ligger på Nygårds Plads 27, 1. sal, 2605 Brøndby og er en del af administrationsorganisationen Lejerbo. Ejendomskontorerne, hvor varmemestre og det øvrige driftspersonale er tilknyttet, ligger i boligafdelingerne. Brøndby Boligselskab har i alt cirka 60 ansatte.

Brøndby Boligselskab er medlem af Boligselskaberne i Brøndby (BiB) – en sammenslutning af 8 lokale boligselskaber, der har til formål at koordinere interesser og tale med en stærkere stemme i boligdebatten. Brøndby Boligselskab har desuden del i den boligsociale helhedsplan, Brøndby Strand Projektet.

Brøndby Boligselskabs vedtægter