Mmmm..... cookies...

3. maj 2021

Boligselskab sælger ejendom til opførelse af dagligvarebutik

Overtagelse af ejendom

Nu går arbejdet med nedrivningen af erhvervsejendommen Nygårds Plads 1A-1H i gang. Brøndby Boligselskab har solgt grunden til ejendomsudviklingsfirmaet Innovater, der vil opføre en ny bygning til en dagligvarebutik på stedet. Det bliver Aldi, der sidst på året rykker fra Turpinssvinget over Brøndbyøstervej til den nyopførte dagligvarebutik på Nygårds Plads.

Det planlagte byggeri udføres med respekt for bebyggelsens arkitektoniske udtryk. Derfor er der blandt andet lavet en hældning på taget på den nye dagligvarebutik (se tegning i billedgalleriet). Området omkring Brøndbyøster Station blev oprindeligt bebygget i 1950’erne, og det var arkitekt Kay Fisker og stadsingeniør for Brøndby Kommune, Martin Aakjær Ravn, der dengang i fællesskab udformede planen for området.

Byggetilladelsen til det nye byggeri omfatter 1240 kvadratmeter bygning og 90 kvadratmeter overdækket areal. Dertil skal der anlægges 60 parkeringspladser.

Erhvervsejendommen Nygårds Plads 1A-1H blev ramt af en brand i foråret 2019 og har stået delvist tom siden, mens Brøndby Boligselskab og afdelingsbestyrelsen i afdeling Brokær har arbejdet med at få afklaret fremtiden for grunden.

- For afdeling Brokær er det en festdag, at vi langt om længe kommer videre med den bygning, der i snart 2 år har skæmmet området. Vi ser virkelig frem til det flotte nye byggeri og ser frem til åbningen af den nye butik. Vi byder Aldi velkommen på Nygårds Plads, siger Jørn Nysum Schoop, der er afdelingsformand i Brøndby Boligselskabs afdeling Brokær.

Overdragelsen af ejendommen fandt sted torsdag den 29. april med deltagelse af formanden for Brøndby Boligselskab, Michael Buch-Barnes, afdelingsformand Jørn Nysum Schoop og forretningsfører Jørgen K. Rasmussen. Innovater var repræsenteret ved udviklingschef Pierre Klausen, mens udviklingschef Leon Kristiansen repræsenterede Aldi Ejendomme A/S.

Salget af Nygårds Plads 1A-1H blev besluttet på Brøndby Boligselskabs repræsentantskabsmøde i efteråret 2020.