Mmmm..... cookies...

18. august 2020

På Bootcamp 2660 er læring en leg

Bootcamp

10 børn og unge mellem 12 og 16 år har denne sommer deltaget i Brøndby Strand Projektets Bootcamp 2660. Det var 3. gang, Bootcamp 2660 blev afviklet. Det er en uge med alternativ undervisning i dansk og matematik og fokus på fællesskab og gode oplevelser som for eksempel besøg i klatrepark. Tilbuddet gælder elever fra 6.-9. klasse i Brøndby Kommune.

Dansk og matematik lyder måske ikke umiddelbart som noget, man frivilligt bruger en uge af sin sommerferie på og endda glæder sig til. Ikke desto mindre var det tilfældet, og de 10 deltagere havde nogle skoledage, der var noget anderledes end det, de er vant til.

- Du lærer rigtigt meget, uden at du lægger mærke til det.

Sådan beskriver 13-årige Emma fra Ulsøparken dagene på bootcampen, der holdt til i Café 13 i Kisumparken.

Hun var med på Bootcamp 2660 for første gang. Hun havde hørt om det fra sin storebror, der deltog de to foregående år.

- Vi sælger det på gode oplevelser og det sociale. Vi skal både give et fagligt løft og noget glæde til fagene, fortalte Jeppe, der underviste i dansk på bootcampen.

Plads til både grin og det seriøse

I dansk har deltagerne arbejdet med at lave deres egen film – helt fra manuskript til optagelse og redigering. I matematik har de været på besøg i en lejlighed på 15. sal i et af de tomme højhuse i Brøndby Strand. Der skulle de måle lejligheden op og beregne forskellige ting. Bagefter har de selv bygget boliger i computerspillet Minecraft.

- Vi arbejder rigtigt seriøst, men vi kan stadig have det sjovt og grine, så det er egentlig bare rart at være her, fortalte Emma på bootcampens tredje dag.

Deltagerne er forskellige steder både aldersmæssigt og fagligt. Men det gør ikke noget, for så kan de lære af hinanden.

- Vi har brugt tid på at snakke med dem om, at lige meget, hvor de er, kan de bidrage med noget, fortalte Kasper, der underviste i matematik.

En kan for eksempel være god til at bygge i Minecraft, mens en anden er god til at regne rumfang ud.

- Jeg tror næsten, at de lærer mere af hinanden, tilføjede Kasper.

Bootcampen sluttede en lørdag, hvor forældrene kom på besøg. De så film og fik fremvisning af boliger i Minecraft, mens deres børn fik et diplom som bevis på deltagelse.