Mmmm..... cookies...

27. august 2018

Kunst og kultur samler beboere i Brøndby Strand

Lørdag d. 18. august kulminerede en to uger lang street art-festival i en stor fest, hvor beboerne i Brøndby Boligselskabs afdelinger 605, 606, 607 og 608 sammen med Brøndby Strand Projektet, Turning Tables og Copenhagen Photo Festival fejrede de urbane udtryksformer og kærligheden til lokalområdet. I løbet af to uger har børn og unge fra området sammen med professionelle kunstnere taget billeder, indspillet musik og malet graffiti – alt sammen med udgangspunkt i, hvordan det er at bo i Brøndby Strand. En af de mange, der har været med, er Idris på 10 år. Han har i løbet af den to uger lange festival både nået at indspille en sang, tage billeder til fotoudstillingen samt male graffiti og nu glæder han sig til, at hans forældre, søskende og alle dem fra gården skal se ham optræde. Han er faktisk så spændt, at han bliver nødt til at løbe lidt, lave englehop og tjatte til sin lillebror for at komme af med noget energi.Nadja er mor til Aisha på 11 år og Yousef på 8 år. Begge børn har i løbet af de to uger deltaget i de forskellige kreative værksteder. For Nadja har festivalen været en positiv oplevelse, og hun har da også sammen med nogle af de andre mødre fra gården opfordret alle i gården til at komme til festlighederne. ”Det er vigtigt, at vi allesammen støtter op, når der sker noget socialt i vores område – det er den eneste måde, vi kan skabe sammenhold i gården og sikre os, at der bliver ved at ske spændende ting for vores børn”, siger Nadja og fortsætter: ”Kunst er noget af det fedeste – det er pragtfuldt at se børnene engagere sig i deres lokalområde og tage ansvar for hinanden og for det sted, de bor.”


Tilfredse afdelingsbestyrelser

For Anette Jönsson og Søren Hansen, der begge er afdelingsbestyrelsesmedlemmer, er dagen også en kulmination på en lang proces. Først skulle der søges penge hos Brøndby Strand Projektet og Lejerbos Kunstfond, så skulle der vælges kunstnere, og så skulle al logistikken omkring de praktiske forhold på plads. Det er dog to glade afdelingsbestyrelsesmedlemmer, der med tilfredshed kigger ud over de mange mennesker som er mødt frem for at deltage. 

”Det er skønt at se, at ungerne er i gang med kreative aktiviteter, som får dem væk fra skærmene og ud i fællesskabet. Ungerne har været ellevilde, og jeg må også sige, at jeg er vildt imponeret over kvaliteten af de ting, som de har fået lavet her i de forløbne uger.” Siger Anette, der er formand i 607, hvor Turning Tables slog sig ned med deres lydstudie.


”Jeg glæder mig meget over, at vi har fået noget flot at kigge på her i afdelingerne. Det er sjovt at se, hvor mange der lige har været nød til at stoppe op for at følge maleriernes tilblivelse, og det har også givet anledning til en hel masse samtaler blandt beboerne. Nu bliver den næste udfordring, at jeg bliver nødt til at lægge mine daglige gåture om, så jeg kan være sikker på at komme forbi de flotte malerier. De lyser Brøndby Strand op, og man bliver i godt humør af at se på dem – så det vil jeg ikke gå glip af.” siger Søren Hansen med et smil. 

For både børn, forældre og afdelingsbestyrelsesmedlemmer har festivalen været en stor succes. Og som flere siger: forhåbentlig den første street art-festival i en lang række. Måske er en ny tradition startet? Der er i hvert fald et stort ønske om, at der kommer endnu flere gavlmalerier og endnu flere muligheder for at udfolde sig kreativt i Brøndby Strand.