Mmmm..... cookies...

28. april 2021

Boligorganisationer bidrager til byudvikling

Partnerskabsaftale

De 5 boligorganisationer i Brøndby Strand og Brøndby Kommune har underskrevet en partnerskabsaftale om udviklingen af Fremtidens Brøndby Strand. Fremtidens Brøndby Strand er navnet på en storstilet byudvikling, der skal ske over de næste 20 år. Den skal sikre, at bydelen forbliver et attraktivt sted at bo.

Parterne skal samarbejde om en omfattende fysisk og funktionel udvikling, der kan være med til at løfte hele bydelen. Byudviklingen skal inddrage en lang række andre interessenter, så alle bydelens beboere bliver repræsenteret. Beboerne i de almene boliger udgør dog over halvdelen af indbyggerne i Brøndby Strand, så de spiller en stor rolle i processen.

Arbejdet med Fremtidens Brøndby Strand omfatter blandt andet spørgsmålet om, hvad der skal ske med tomterne efter de 5 højhuse i den østligste ende af Strandesplanaden. Der skal også ses på, hvordan der kan skabes en bedre sammenhæng i bydelens udearealer. Andre emner er attraktive og forbedrede grønne områder, en levende bymidte og en bæredygtig og klimatilpasset bydel.

Byudviklingen kommer til at foregå samtidig med HP4-renoveringerne i Brøndby Strand Parkerne. Den har ikke noget med renoveringerne af selve boligerne at gøre. Der er imidlertid mulighed for at gentænke planerne for udeområderne i forbindelse med Fremtidens Brøndby Strand.

De 5 boligorganisationer satte deres underskrift på aftalen ved et digitalt møde med borgmesteren fredag den 23. april 2021. For Brøndby Boligselskab var det formand Michael Buch-Barnes, der førte pennen. Derudover deltog Ole Larsen, formand for Brøndby almennyttige Boligselskab, Kai Dinesen, formand for Postfunktionærernes Andels-Boligforening, Lars Jensen, formand for Tranemosegård, og Brian Børgesen, formand for Lejerbo Brøndby.

Formanden for Brøndby Boligselskab er glad for den indflydelse, aftalen giver til de almene boligorganisationer.

- I mine øjne handler det blandt andet om at fremme muligheder for seniorboliger og kollegieboliger, så Brøndby Strand i højere grad bliver en bydel for alle aldre. Det er også væsentligt, at vi får et bedre center og noget mere erhvervsliv, som kan give flere lokale arbejdspladser. Kort sagt skal vi sikre en bedre sammenhæng i Brøndby Strand, så bydelen er attraktiv for både nuværende og kommende beboere. Vi har et rigtigt godt udgangspunkt for at sikre det med udsigten til både byudvikling og renoveringer, siger Michael Buch-Barnes.

Det er boligorganisationernes formænd, der sammen med blandt andre borgmesteren udgør den politiske styregruppe. Boligorganisationernes direktører deltager i den administrative styregruppe sammen med blandt andre repræsentanter for administrationen i Brøndby Kommune. Den administrative styregruppe forbereder oplæg til den politiske styregruppe.

Fremtidens Brøndby Strand vil også løbende inddrage borgerne mere direkte via for eksempel borgermøder. Du kan læse mere om byudviklingen på kommunens temaside om Fremtidens Brøndby Strand. Du kan også melde dig ind i Facebook-gruppen ”Fremtidens Brøndby Strand” og følge med i arbejdet der.