Mmmm..... cookies...

17. juni 2020

Partnerskab om lommepengejob

Brøndby Boligselskab har indgået en partnerskabsaftale med Brøndby Kommune om lommepengejob. Aftalen blev den 17. juni underskrevet på rådhuset. Den betyder, at boligselskabet skal være med til at finde og finansiere lommepengejob i boligområderne. Kommunen stiller en koordinator til rådighed, der skal skabe kontakten til de unge.

Lommepengejob er ikke noget nyt i Brøndby Boligselskab. Siden 2012 har der gennem det boligsociale arbejde i Brøndby Strand været en indsats med lommepengejob. Blandt andet har en række unge været i lommepengejob i Café Perlen.

En af dem er 15-årige Mariana Radi. Hun startede i lommepengejob i Café Perlen i januar i år, og nu er hun blevet ansat som ungarbejder otte timer om ugen. Lommepengejobbet har normalt en varighed på tre måneder, hvor de unge arbejder op til fire timer om ugen til overenskomstmæssig løn. Nogle gange fører det til et fritidsjob bagefter.

- Det er spændende og interessant at komme ud på arbejdsmarkedet og se, hvordan det er. Jeg har mødt nye mennesker, arbejdet sammen med nogen, jeg ikke kendte og været med til at bygge et fællesskab, siger Mariana Radi.

Vokser i lommepengejob

Lommepengejob handler ikke bare om at gøre et stykke arbejde. Det handler også om at skrive en ansøgning, snakke med arbejdsgiveren, få kontrakten gennemgået af en fagforening og oprette en lønkonto. Det er den del, koordinator Henriette Almskou hjælper med.

Michael Buch Barnes, der er formand for Brøndby Boligselskab, glæder sig over, at boligselskabet og kommunen i fællesskab har overtaget ansvaret for ordningen. 

- Det er vigtigt at give de unge noget ansvar og stolthed og få dem sporet ind på job og uddannelse i en tidlig alder. Det er vigtigt for sammenhængskraften i boligområder som vores, at vi gør en tidlig indsats på disse vigtige områder. Og for de unge er det afgørende at opleve tilfredsheden i at udføre og få betaling for et stykke arbejde. De vokser nogle centimeter af det, siger han.

Også borgmester Kent Max Magelund er glad.

- Vi er en af de kommuner, der har det allerbedste samarbejde med de boligsociale projekter. Der er noget synergi i det. Det handler om at give børn selvtillid. Det er alfa og omega, siger han.

Boligselskabet Tranemosegård har indgået en lignende aftale med Brøndby Kommune. Målet med partnerskabsaftalerne med de almene boligorganisationer er at etablere 20 lommepengejob i Brøndby Kommune. Partnerskabsaftalerne indgås for et år ad gangen.