Mmmm..... cookies...

7. februar 2020

Pumapunk - et andet blik på Brøndby Strand

Turning Tables Danmark

Beton og ballade. Det er ofte det, der bliver fremhævet, når fordomsfulde blikke falder på Brøndby Strand Parkerne.

Men hvis blikket hviler lidt længere, byder bydelen på helt andre indtryk. Det kommer blandt andet til udtryk på albummet Pumapunk, der udkom den 31. januar. Det indeholder numre af børn og unge fra almene boligområder i Danmark, blandt andet Brøndby Strand.

Det er BL – Danmarks Almene Boliger - og Turning Tables Danmark, der står bag udgivelsen. Det er Turning Tables, der tager rundt og laver musik og andre aktiviteter med børn og unge. I Brøndby Strand er det sket i samarbejde med Brøndby Strand Projektet og Brøndby Boligselskab.

Projektets container har to gange været på besøg i Hallingparken, og senere på året kommer Turning Tables Danmark igen.

 

Fællesskab og oplevelser

Det er i Hallingparken – lige midt i deres hjemlige omgivelser - Brøndby Strand-børnene har lært Turning Tables at kende. På Pumapunk tager de selv ordet og fortæller gennem musikken, hvordan de oplever verden.

- Venner andre steder fra kan godt finde på at sige, at Brøndby Strand er et dårligt sted, siger Yasmin.

- Men de har jo ikke prøvet at bo her, siger Lamija.

De har været med til at lave de to musikalske interludes på Pumapunk. Det er små rytmiske bindeled mellem de andre numre på pladen.

Det var netop små musikbidder, de to 11-årige veninder kom med, da de lærte Turning Tables at kende sidste år. De havde godt lagt mærke til, at containerne havde været der året før, men dengang nåede de ikke derhen.

Ud over musikken har Turning Tables givet dem et fællesskab med de andre børn fra Brøndby Strand. Sammen har de haft adgang til helt særlige oplevelser som at optræde til koncerter. Nogle af dem har blandt andet optrådt på Roskilde Festival og Folkemødet på Bornholm.

 

Container fyldt med kærlighed

For 9-årige Sami og hans bror Idris på 11 år er turen til Bornholm faktisk en af de bedste oplevelser – blandt andet på grund af mødet med flagermus i teltlejren.

Både Idris og Sami er med på Pumapunk. Sami synger nummeret ”Passer På Gaden”. Når han skal fortælle, hvad det handler om, lyder det sådan:

- Jeg tænkte bare på, at man ikke skulle spille smart. Man skal meget hellere være barn og have det rart.

Yazmin, der er mor til Sami og Idris, så ikke meget til sine drenge, mens Turning Tables var i kvarteret. Men oplevelserne har også sat gang i nogle snakke derhjemme – blandt andet om sangteksterne.

Hun er født og opvokset i Brøndby Strand og har oplevet flere aktiviteter for børn og unge i området.

- Men Turning Tables det var bare en helt anden liga. De mødte børnene der, hvor de var, og fangede deres interesse på et splitsekund. De kom hjem med en følelse af at blive hørt fra dag 1. Den her lille container kunne godt nok rumme meget kærlighed, siger hun.

 

Pumapunk Part I kan høres på streamingtjenesterne.

Turning Tables Danmark vender tilbage til Brøndby Strand senere i år for at lave mere musik.